• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь учнів 9-11 класів в занятті від компанії ІNTEL в рамках проекту “STEM: ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО”

Участь учнів 9-11 класів в занятті від компанії ІNTEL в рамках проекту “STEM: ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО”

2015-01-28

/Files/images/01 Інтел 1.jpg

28 січня 2015 року на базі нашої школи пройшло заняття від компанії ІNTEL для STEM-команди 158 школи (кер. Ісаєнко Світлана Борисівна).

Наша школа вирішила взяти участь в проекті “STEM: ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО”, оскільки він паралельно вирішує завдання мультипрофільного навчання учнів.

Що таке STEM?Акронім STEM слугує для позначення науки (Science), технології (Technology), інженерного проектування (Engineering) та математики (Mathematics).

/Files/images/01 Інтел 2 .jpg

Запорукою успішного економічного розвитку України та її конкурентоспроможності є висококваліфіковані фахівці, особливо у сферах STEM – наука, технологія, інжиніринг та математика. В Україні найбільший дефіцит спостерігається за такими професіями як інженери-технологи та конструктори. Стрімко зростає попит на ІТ-спеціалістів. Водночас, за даними різних досліджень, близько 70% учнів випускних класів не знають ким би хотіли працювати.

/Files/images/01 Інтел 3.jpg

Саме тому, з метою популяризації інженерно-технічних професій серед школярів в Україні, розпочалася реалізація проекту «STEM: професії майбутнього». Проект реалізується у рамках програми європейської організації CSR Europe (Брюссель) – «Deploy Your Talents – Stepping up the STEM Agenda for Europe». Протягом 2-х років він успішно апробований у Франції та Італії. А у 2014 році розпочато реалізацію у Туреччині, Греції, Іспанії та Україні.

Завданням проекту є підвищення поінформованості учнів про можливості кар’єри у технічній сфері, формування у школярів стратегічного підходу до вибору майбутньої професії та подолання гендерних стереотипів під час вибору професії.

Сфери STEM, які охоплює проект у 2014/2015 н.р. – фізика, хімія, інформаційно-комп’ютерні технології, біологія.

Участь у проекті дає учням можливість відвідати захоплюючі заняття від всесвітньо відомих компаній щодо майбутнього розвитку мобільних технологій (Ericsson), інформаційно-комп’ютерних технологій (Intel), мікроелектроніки (Melexis), хімії (OSTCHEM), агрономії (Syngenta), дізнатися від фахівців компаній про можливості кар’єри у технічній сфері, взяти участь у екскурсіях на підприємства, отримати нові навички, позмагатися з іншими школами у STEM-квесті.

Вчителі теж мають можливість підвищити інтерес учнів до вивчення таких предметів як фізика, хімія, біологія та інформатика, отримати інформацію від провідних компаній, яку зможуть використовувати у методичних розробках уроків з фахових дисциплін.

Дякуємо організатором за цікаве занятті від компанії ІNTEL!

Кiлькiсть переглядiв: 72