Виховна робота у 2017-2018 н.р.

Виховна діяльність здійснювалась через роботу класних керівників в класних колективах, на загальношкільному рівні під час проведення позакласних і позашкільних заходів, залучення учнів до участі у конкурсах, через роботу учнівського самоврядування, діяльності гуртків.

Виховний процес здійснювали 28 класних керівників, педагог-організатор, заступник директора з навчально-виховної роботи, практичний психолог, вчителі-предметники та запрошені гості-фахівці. Класні керівники спланували роботу у відповідності до плану роботи школи, затвердженого радою школи. Питання виховання заслуховувались на нарадах при директору, заступнику директора школи, методичних оперативках, на засіданнях методичної ради, ради профілактики попередження правопорушень. Робота класних керівників спрямована на системний підхід до виховання учнів, підготовку їх до життя і праці, впровадження в практику школи національної системи виховання.

Велика увага приділялась патріотичному вихованню учнів, вшануванню пам’яті видатних українських діячів, борців за незалежність України, учасників Другої Світової війни. Проведено заняття в гуртках військово-патріотичного виховання «Захисник Вітчизни» та змагання з військово-патріотичних видів спорту .

8 травня 2018 р. учні 8- А класу брали участь у заході, який організувала класний керівник Коваленко О..П. до Дня Пам’яті, Примирення та Перемоги, де були присутні ветерани Другої Світової війни та діти війни. Значну роль у патріотичному вихованні відіграло відвідування Національного музею у Другій Світовій війні.

Протягом 2017-2018 навчального року в школі працювала соціально-психовлогічна служба у складі: психологів Ш’юркової К.І. та Балибіної О.М. та соціального педагога Дячок О.В. Для учнів 1-11 класів протягом року проводились тренінги , бесіди, семінари. Для батьків та дітей протягом року проведені виступи психолог та соціального педагога: «Безпека дитини вдома, в школі, на вулиці», «Про соціальний захист дитини», «Права дитини. Попередження насильства», «Безпека поведінки в Інтернеті», «Профілактика згубних звичок», «Як подолати стрес».

З метою формування здорового способу життя школа працювала за програмою Шкіл сприяння здоров’ю. В усіх класах проведений медичний огляд дітей, відповідно до якого складені списки та визначені групи здоров’я учнів.

В цьому 2017-2018 н.р. учні активізувались у спортивному напрямку і стали більш активно брати участь, як в загальношкільних, так і в районних спортивних змаганнях. Так, діти стали учасниками шкільних змагань з волейболу, взяли участь в районній естафеті, в районних змаганнях з футболу (5 кл.), в районних спортивних змаганнях «Козацький гарт», в Дні Захисника Вітчизни, гаслом якого були слова: «МУЖНІСТЬ більше проявляється не в тому, щоб затіяти бійку, а в тому, щоб уміти уникнути її…». До проведення уроків фізкультури долучались керівники спортивних секцій, було проведено олімпійський урок.

Якщо Ви змагаєтеся і не здаєтеся, - це і є СИЛА! Значну роль з пропаганди здорового способу життя проводили вчителі фізкультури Красова О.В., Вакуленко К.Ю. та Крушельницький О.О. та вчитель курсу «Захист Вітчизни» Сулім В.П.

Учні також себе можуть реалізувати в різних творчих загальношкільних заходах. Так, в цьому році було вперше проведено свято української пісні під назвою: «Слухай українське!», приурочене до Міжнародного дня рідної мови (21.02.2018 р.). Ведучими та організаторами свята були Коваленко Олена Петрівна, Харченко Яна Вікторівна, Аніщенко Каріна та Олішевич Анастасія (8-А кл.). На святі також співала вчитель музики Широкова Олена Миколаївна.

Наша школа без танців жити не може, тому з цього року в закладі започатковується нова традиція проведення фестивалю шкільних талантів «Танцюють всі!» (відп. Харченко Я.В., Еттліх Т.В.). І саме 24 квітня 2018 р. вперше відбувся цей танцювальний конкурс, в якому взяли участь 17 танцювальних колективів 1-11 класів, серед яких і вчительський. Не вистачало тільки батьківського.

Нам не дано жити 1000 років, так навіщо учням витрачати свій час просиджуючи тільки за партою??? Тому до творчих перемог належить й організації екскурсій для учнів, так би мовити, «виїзні уроки». Так, в цьому році було організовано 116 екскурсій для учнів 1-11 класів.

З метою розширення дитячого кругозору, вивчення навчального матеріалу, ознайомлення з пам’ятками культури, архітектури, історії та мистецтва м. Києва та рідного краю були здійснені туристичні подорожі та екскурсії у І семестрі: м. Біла Церква, парк «Олександрія» – 8-А ( кл.кер. Коваленко О.П.),8-Б кл. (кл.кер. Хоменко В.С.); м.Переяслав-Хмельницький, Музей під відкритим небом – 9-Б клас (кл.кер. Алієва О.В.), 10-А клас (кл.кер. Осьмак О.С.); екскурсія «Історичний Київ» - 9-Б (кл.кер. Алієва О.В.), 10-А ( кл.кер.Осьмак О.С.); 8-А ( кл.кер. Коваленко О.П.),8-Б кл. (кл.кер. Хоменко В.С.); оглядова екскурсія «Осінній Київ» - 6-Б клас (кл.кер. Ісаєнко С.Б.); екскурсії в Планетарій 2-В кл. ( кл.кер. Біляченко Р.В.); екскурсія до Пожежної частини; екскурсія в Музей голодомору – 5-В клас (кл.кер.Кучай М.В..), 5-А клас – Сулима В.О.; 5-Б клас (кл.кер. Мисовська О.Ю.); екскурсія на кондитерську фабрику «Рошен» - 5-В кл. ( кл.кер. Кучай М.В..); екскурсія в зоопарк «12 місяців» - 2-Б клас ( кл.кер. Мінахіна С.В.), (4-В клас – кл.кер. Іванкова С.М.); Сирна фабрика 3-Б клас ( кл.кер. Ляшенко А.Д..); екскурсія на НСК «Олімпійський; участь у квесті «Софія Київська»; Національний музей Тараса Шевченка - 8-А ( кл.кер. Коваленко О.П.),8-Б кл. (кл.кер. Хоменко В.С.); екскурсії в Експериментаніум – 7-А клас (Гетьман О.В.), 6-Б клас – (Ісаєнко С.Б.), 4-А клас – (Черненко Т.Я.); екскурсія на хлібзавод «Кулинині» - 3-а клас (кл.кер. Половко С.М.); екскурсія в редакцію журналу «Пізнайко» 0- 3-В клас (кл.кер. Ткаченко В.М.); екскурсія в Музей води – 4-В клас ( кл.кер. Іванкова С.М.);екскурсії фабрику ялинкових прикрас в с. Клавдієво для учнів 2-В кл. ( кл.кер. Біляченко Р.В.), 2-А клас (кл.кер. Скетецька Л.В.); екскурсія в Національний музей Україна в Другій світовій війні – 11 клас (вч. історії Сулім В.П.), екскурсії на завод «Кока-Кола», в «Місто дитячих професій»ТЦ «Блокбастер» - 6-Б кл. ( кл.кер.Ісаєнко С.Б.); екскурсія в Арт-мол «Дятиче місто професій» - 4-Б кл. ( кл.кер. Донєва Л.М.), 4-А клас (кл.кер. Черненко Т.Я.).

У ІІ семестрі: екскурсія на хлібзавод «Кулиничі» (кл.кер. 5-Б кл. Мисовська О.Ю., 5-В кл. – Кучай М.В. ); екскурсія в бібліотеку ім..К.Симонова (кл.кер. 6-Б кл. Ісаєнко С.Б.); екскурсія в Національний музей України ( кл.кер. 10-А кл. Остмак О.С.); екскурсія в бібліотеку ім.. Бугая ( кл.кер.1-А кл. Шевчук О.С.); перегляд вистави «Полінна» (кл.кер. 5-А Сулима В.О., 5-Б Мисовська О.Ю. та 5-В кл. Кучай М.В.); екскурсія на завод «Рошен» ( кл.кер. 3-А кл. Половко С.М.); екскурсія в університет ім.М.Поплавського (кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); екскурсія в Ботанічний сад ім.Гришка (кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); екскурсія в Природничий музей (кл.кер. 7-А кл. Гетьман О.В.); екскурсія в «Київгаз» (кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); перегляд вистави «Лісова пісня» в Молодому театрі (кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); екскурсія в Музей Лесі Українки кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); екскурсія в с. Крушинка (кл.кер. 2-Б кл. Мінахіна С.В.); екскурсія в пожежну частину (кл.кер. 3-А кл. Половко С.М., 2-А кл. Скетецька Л.В., 2-Г кл. Лісаченко С.С., кл.кер. 1-А кл. Шевчук О.С.); екскурсія в Експериментаніум ( кл.кер. 3-В кл. Ткаченко В.М.); екскурсія в хлібзавод «Кулинині» ( кл.кер. 2-В кл. Біляченко Р.В.); екскурсія в Історичний музей ( кл.кер. 10-А кл. Осьмак О.С.); екскурсія на НСК «Олімпійський» (кл. кер. 6-Б кл. Ісаєнко С.Б.); екскурсія в музей «Чорнобиль» (кл.кер. 5-Б кл. Мисовська О.Ю., 5-В кл. – Кучай М.В. ); екскурсія в м.Чернігів (кл.кер. 8-А кл. Коваленко О.П. та 8-Б кл. Хоменко В.С.); перегляд вистави «Ромео і Джульєтта» (кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); перегляд вистави «Земля» ( вч.укр. мови Долотова І.Є.); екскурсія в хлібзавод «Кулиничі» (кл.кер. 3-В кл. Ткаченко В.М., 4-В кл. Іванкова С.М. ); екскурсія в весняний парк (кл.кер. 2-В кл. Біляченко Р.В.), екскурсія в Музей Другої світової війни (кл.кер. 5-Б кл. Мисовська О.Ю., 5-В кл. – Кучай М.В. ); екскурсія на Співоче поле (кл.кер. 5-А кл. Сулима В.О.); екскурсія в м.Біла Церква (кл.кер. 9-Б кл. Алієва О.В. та 10-А кл. Осьмак О.С., 6-Б кл. Ісаєнко С.Б., 7-А кл. Гетьман О.В.); екскурсія в Ботанічний сад Фоміна, екскурсія в м.Львів (кл.кер. 10-Б кл. Гревнєва С.В.); екскурсія в пожежну частину (кл.кер. 2-В кл. Біляченко Р.В.); екскурсія на хутір «Савки» , в м.Кам’янець Подільський (кл.кер. 5-А кл. Сулима В.О.); перегляд мультфільму «Зачарований принц» (кл.кер. 4-А кл. Черненко Т.Я, 2-В Біляченко Р.В., 3-В кл. Ткаченко В.М., 4-В кл. Іванкова С.М.); екскурсія на Страусину ферму (кл.кер. 6-А кл. Хаустова О.В.).

Клас

Кількість екскурсій

Кл.кер.

1-А

4

Шевчук О.С.

1-Б

1

Дюдіна О.В.

1-В

1

Гаркуша І.І.

1-Г

1

Мельник М.Є.

2-А

3

Скетецька Л.В.

2-Б

1

Мінахіна С.В.

2-В

5

Біляченко Р.В.

2-Г

2

Лісаченко С.С.

3-А

3

Половко С.М.

3-Б

1

Ляшенко А.Д.

3-В

3

Ткаченко В.М.

4-А

3

Черненко Т.Я.

4-Б

2

Донєва Л.М.

4-В

3

Іванкова С.М.

5-А

6

Сулима В.О.

5-Б

7

Мисовська О.Б.

5-В

7

Кучай М.В.

6-А

2

Хаустова О.В.

6-Б

7

Ісаєнко С.Б.

7-А

6

Гетьман О.В.

7-Б

1

Якусевич Л.М.

8-А

8

Коваленко О.П

8-Б

8

Хоменко В.С.

9-А

4

Ланська К.І.

9-Б

5

Алієва О.В.

10-А

7

Осьмак О.С.

10-Б

12

Гревнєва С.В.

11-А

3

Грібінюкова В.В.

Для екскурсій немає пір року! Мандрівники та мрійники завжди готові до дороги)))

Зрозуміло, що творчі перемоги учнів неможливі без творчих керівників секцій, гуртків, клубів. І тут варто сказати, що кожен керівник в роботі з дітьми обирає для себе стратегію «Бути прожектором для своїх вихованців!». І це додає в життя школи щирість та свіжість. Що, спитаєте Ви, керівники роблять таке, щоб бути таким прожектором.

Все дуже просто. В шкільні гуртки, секції немає якогось відбору учнів. Туди приходять всі, хто хоче розвиватися в тій чи іншій області. І керівники знаходять в учневі все краще, "підсвітивши" їх сильні сторони. Це не має нічого спільного з лестощами і тим більше підлабузництвом. Вони швидше намагаються сфокусувати увагу на тому, що, на їх думку, справді того варте.

І оцей фокус на «сильних» сторонах дітей допомагає учням перемагати.

У 2017-2018 р. позашкільною освітою у гуртках було охоплено 542 учня школи, займалося спортом 201 учень. Учні школи брали активну участь у районних конкурсах та фестивалях дитячою творчості, у Всеукраїнських та обласних конкурсах.

Так, наші учні мають багато різних творчих перемог.

Вихованці секції з футболу беруть участь у різних чемпіонатах м.Києва, у всеукраїнських та міжнародних турнірах і зборах. Заохочує їх до цього їх керівник Демський Максим Миколайович.

Так, учні школи брали участь у міських футбольних довгострокових програмах з футболу:

молодша група 2004 - 2005 р.н.:

- бронзовий призер «Академія Дпро»;

- бронзовий призер «Кубок Межигір’я”;

- учасники міжнародного турніру «Галицька зима 2018».

група 2008 – 2010 р.н.:

- бронзовий призер «Мери мерина В.О.» (м. Біла Церква);

- учасник «Juniors dream cup 2017» (м. Київ);

- учасник «Всеукраїнський турнір з футболу 2017»;

- золотий призер «Кубок Вулкан Академія 2017» (м.Київ);

- учасник міжнародного турніру «Галицька зима 2018» (м.Львів).

група 2010 -2011 р.н.:

- учасники міжнародного турніру «Галицька зима 2018»;

- учасник Кубка Дем’яненка А.В. – 2018;

- призери «Фестиваль Чемпіонів - 2017»;

- команда КВН «Золота молодь» - чемпіон м. Києва (Харченко Я.В.);

- танцювальний колектив «Браво» - неодноразовий переможець танцювальних конкурсів (Еттліх Т.В.);

- «Дизайн-студія» - творчі перемоги учнів на районних виставках;

- учасники секції з карате неодноразові чемпіони Всеукраїнських та районних конкурсів;

- районна естафета «Козацький гарт» та ін

Учням, вчителям та батькам нашої школи приносить радість гра в КВН, тому вона заходить до нашого закладу без черги))) Велике спасибі Вам за це! Команда КВН «Золота молодь» в цьому році вже вдруге стала чемпіонами міста Києва серед всіх шкільних команд. Крім того, вона про себе дуже яскраво заявила на Першій шкільній лізі сміху в м. Сумах. І прожекторами для учасників команди були: керівник Харченко Яна Вікторівна та батьки.

Танцювальне мистецтво шкільного танцювального колективу «Браво» ВРАЖАЄ!!! Впродовж року учасники доводять свою майстерність, талант та грацію на чергових танцювальних конкурсах «ProFEST», «Дніпровська феєрія танців» та ін. Прожекторами для вихованців танцювального колективу є керівник Еттліх Тетяна Володимирівна та батьки.

До гуртківців «Дизайн-студії» натхнення приходить завжди, а надихає дітей їх керівник Ярмак Світлана Вікторівна. Учні виготовляють такі вироби, що є витворами мистецтва і поповнюють скарбницю сімейних реліквій. Батьки і тут підтримують своїх дітей.

Учасники секції з карате мають багато перемог як всеукраїнських, так і міжнародних, завдяки своєму тренеру Трейтяку Денису та підтримці своїх батьків.

У 2017-2018 н.р. в школі працював Клуб «Ораторське мистецтво» для учнів 8 класів, керівником якого є арт-бізнес-тренер, експерт з публічних виступів пані Олена Жаворонкова. На заняттях діти грають в гру «Матриця оратора». Відгуки дітей дуже схвальні: вони стали більш впевненішими в собі, розкутішими, не бояться виступати перед аудиторією, здружились, почали більше розуміти один одного, а головне – ПОБОРОЛИ свої підліткові СТРАХИ.

Основи журналістської творчості для бажаючих учнів 10-х класів читала викладач КПДЮ Скоробогач Юлія, журналіст каналу «1+1» в рамках експерименту «Організаційно-педагогічні умови допрофільної підготовки та профільного навчання у позашкільному навчальному закладі», затвердженої наказом МОН України від 08.06.2017 № 814.

В рамках цього гуртка було багато різноманітних цікавих івентів. Такі як: мистецька дискусія в галереї КАРАСЬ, зустріч з представником дипломатичної місії від України в США, інтерв‘ю з журналістами каналу «2+2», зустріч з журналістами каналу НТН, зустріч з з Наталією Мусієнко, учасницею дипломатичного корпусу України в США та ін.

Плідне партнерство з батьками нам дало можливість організувати ЩЕДРИЙ ПЕРШИЙ ДЗВОНИК - 2017. Шкільні пригоди починаються з мрії … і назавжди залишаються в сміливих серцях! Мрією нашої школи стала – розквіт Слов‘янської школи №16 після війни. Нами було зібрано 6063 грн. На ці гроші були куплені пісочна анімація та лабіринт для мозочкової стимуляції для кабінету соціально-корекційного супроводу, де діти у комфортних умовах зможуть відновити душевну рівновагу, гармонію з собою, подолати страхи та тривогу, розвити соціальні компетенції. «Зворушені Вашими братерськими почуттями до долі Донбасу. Щиро вдячні за Ваш внесок у відбудову нашої школи і нашого міста!» - це слова вдячності шкільної родини школи №16 м. Слов‘янська.

Відповідно до виховного плану роботи школи класними керівниками були проведені відкриті цінні години.

Заслуговують на увагу і подяку класні виховні заходи, свята, що проводять класні керівники. Слід відмітити систематичну роботу у проведенні класних виховних годин в різному форматі таких класних керівників 5-11 класів., як: Черненко Т.Я. (4-А клас), Шевчук О.С. (1-А клас), Коваленко О.П. (кл.кер. 8-А класу), Хоменко В.С. (кл.кер. 8-Б класу), Гетьман О.В. (кл.кер. 7-А класу), Гревнєва С.В. ( кл.кер. 10-Б класу), Іванкова С.М. (кл.кер. 4-В кл.). Класні керівники використовують під час проведення виховних заходів інноваційні технології.

Протягом 2017- 2018 навчального року на засіданнях методичної комісії класних керівників були розглянуті питання: «Робота класного керівника з дітьми соціальних категорій», «Метод творчих проектів у виховній діяльності класних керівників», педагоги ознайомились з методичними рекомендація МОН України щодо виховання учнів у 2017-2018 н.р.

Цікаві і різні форми роботи з учнівським колективом склалися у класних керівників 1-4 класів:

- Черненко Т.Я. (4-А) – конкурси художників-мрійників «Іграшка майбутнього» та декоративно-прикладного мистецтва «Яйце-райце»;

- свята «Наші перемоги в 1 класі» (кл.кер. 1-А Шевчук О.С., 1-В кл. Гаркуша І.І., 1-Г кл. Мельник М.Є.);

- Біляченко Р.В. (кл.кер. 2-В ) – зустрічі з працівниками патрульно-постової служби, які навчали дітей правилам дорожнього руху, проведена година спілкування-презентація «Вода в житті людини»;

- Коваленко О.П. (кл.кер. 8-А) організувала та провели разом з батьками День вишиванки, День іменинника;

- проводили майстер-класи по виготовленню пряників кл.кер. 7-А кл. Гетьман О.В. та кл.кер. 2-Г кл. Лісаченко С.С.;

- Скетецька Л.В. (кл.кер. 2-А) приділила увагу національно-патріотичному вихованню: вітальня до Дня народження Т.Г.Шевченка;

- конкурс на кращого читача віршів українських поетів відбувся у 5-Б кл. (кл.кер. Мисовська О.Ю.);

- Кучай М.В.. (кл.кер. 5-В) багато уваги приділяла об’єднанню учнівського колективу;

- Гревнєва С.В. (кл.кер.10-Б) організовувала учнів до участі в усіх позакласних заходах.

Школярі нашої школи постійно беруть участь у Всеукраїнських, міських, районних конкурсах, фестивалях виховного спрямування. Кожного року школа пишається досягненнями школярів.

У 2017-2018 н.р. маємо такі здобутки:

Назва заходу

Рівень та місце

Шкіль-ний

Район-ний

Місь-

кий

Всеукраїн-ський

Міжна-родний

1.

Районний правовий турнір (11 кл.,

вч. Сулім В.П.)

участь

2.

Участь у фіналі районної гри «Інтелект-турнір» (кер. Харченко Я.В.)

І місце

3.

Конкурс КВН «Стандарт сміху»

(кер. Харченко Я.В.)

І місце

4

Акції «Подаруй дітям радість» для дітей-сиріт та позбавлених батьківських прав, «Діти – дітям» ( для дітей-сиріт, які проживають на території АТО) та ін.

участь

участь

5.

Акція зі збору макулатури «Здай макулатуру – збережи ліс»

(листопад 2017,

квітень 2018)

участь

6.

Благодійний ярмарок «Купуйте українське » (грудень, квітень)

участь

7.

Районний конкурс хореографічних колективів «Дніпровська райдуга»

І місце посів танцювальний колектив «Браво» (керівник Еттліх Тетяна Володимирівна).

Також було відзначено грамотою старшу групу танцювального колективу «Браво».

8.

Шкільна Ліга сміху в м.Суми

участь

9.

Клубні змагання з карате в

м. Києві

І місце (учні здобули 24 золоті медалі)

10.

Відкритий кубок з футболу «Межигір’я - 2016»

ІІІ місце

11.

Чемпіонат з футболу

в м. Києві

І місце

12.

Міжнародний турнір з футболу «Галицька зима 2018» м.Львів

участь

13.

Золотий призер «Кубок Вулкан Академія 2017» (м.Київ)

участь

14.

Інтелектуальна гра «Веселі чомучки»

участь

15.

Кубок по футболу Дем’яненка А.В. – 2018

участь

Однією з важливих ланок виховної діяльності є система правового виховання в школі. Правоосвітницька робота здійснюється під час уроків та в позаурочний час й охоплює учнів, батьків, учителів. Для учнів 9, 10-х класів читається курс «Правознавство» (вчитель Сулім В.П.). Освітня робота учнів здійснюється також і в позаурочний час через ряд позакласних та позашкільних заходів.

Адміністрацією здійснювався контроль за станом дитячої злочинності та правопорушень. На внутрішкільному обліку стоять 7 учнів. Є учні-правопорушники: (Калініченко Карина – 7-Б клас, Бишовець Євгеній – 10-Б клас, Маслюк Артем – 8-Б клас, Басараб Дмитро – 10-Б клас).

За планами спільних заходів школи, ССД, органів внутрішніх справ, з метою превентивного виховання учнів та профілактики злочинності в заклади були запрошені працівники правоохоронних органів, фахівці служби у справах дітей. Було проведено консультації з учнями, що опинились у складних життєвих умовах, з дітьми, схильними до правопорушень.

Протягом року значна увага приділялась превентивному вихованню учнів. В рамках Тижнів правової освіти, Всесвітнього дня захисту прав людини, Всеукраїнського Тижня прав людини, річниці з дня підписання Конвенції з прав людини, було проведено виховні заходи (години правознавства, лекції, бесіди, класні години), а також організовано виставки у шкільної бібліотеці, турніри, вікторини, рольові ігри, випуск шкільних стіннівок, дискусії. Впродовж 2017-2018 р. проведено заходи з вивчення та використання державної символіки України, роз’яснення положень Конвенції про захист прав людини, дитини.

З метою якісного впливу на всі категорії учнів, класними керівниками, соціально-психологічною службою школи здійснювалась індивідуальна робота з учнями, які виховуються в сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, перебувають на внутрішньошкільному контролі, групі ризику. Психологи працювали над удосконаленням системи ранньої профілактики, проводили психолого-педагогічне діагностування, індивідуальну роботу з неповнолітніми, надавали сім’ям психолого-педагогічну допомогу, забезпечували наступність у виховній роботі між різними ланками освіти.

За результатами участі класів у загальношкільній грі «Шкільні перегони» у 2017-2018 н.р. місця розподілилися таким чином:

1-4 класи

І місце – 4-А кл.

(кл.кер. Черненко Т.Я.), 1-А кл. (Шевчук О.С.)

ІІ місце – 3-А кл.

(кл.кер. Половко С.М.)

ІІІ місце – 4-Б кл.

(кл.кер. Донєва Л.М.)

5-11 класи

І місце – 7-А кл.

(кл.кер. Гетьман О.В. )

ІІ місце – 10- Б кл.

(кл.кер. Грєвнєва С.М.),

8-А кл. (кл.кер. Коваленко О.П.).

ІІІ місце – 9-А кл.

(кл.кер. Ланська К.І.)

Кiлькiсть переглядiв: 610