17.02.2014 р. Наша школа долучилася до районного Вернісажу відкритих уроків, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка

2014-02-17

/Files/images/01 Тарас.jpg

«Доторкніться до свого серця. Чуєте… воно живе, воно відгукується на кожен порух думки чи слова.

Ну що б, здавалося, слова?

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється - ожива,

Як їх почує…

Т. Шевченко

/Files/images/01 Тарас 2.JPG

Я вам бажаю, щоб ваші серця сьогодні не раз оживали від слів, які будуть звучать на уроці.»

/Files/images/01 Тарас 3.JPG

Саме такими словами 17 лютого 2014 року в рамках вшанування 200-річчя з дня народження великого українського письменника Т. Г. Шевченка у СЗШ №158 відбувся відкритий урок в 9-х класах на тему: «Загарбницька політика Російської імперії (за поемою Т.Г. Шевченка «Кавказ»), який провела учитель вищої кваліфікаційної категорії Заіка Валентина Олександрівна.

/Files/images/01 Тарас 4.jpg

Метою уроку було опрацювати ідейно-художній зміст поеми «Кавказ», з’ясовуючи узагальнену ідею твору, його сатиричну спрямованість. Під час уроку учні висловлювали й виважено доводили власну думку, робили висновки, узагальнення. Родзинкою уроку стала театралізація поеми «Кавказ» за участю учнів.

/Files/images/01 Тарас 5.JPG

Валентина Олександрівна залучила до проведення уроку вчителя світової літератури Ісаєнко Світлану Борисівну та вчителя історії Осьмак Олену Станіславівну.

/Files/images/01 Тарас 6.JPG

Деякі люди - як великі книги: їх історії не закінчуються на останній сторінці. До них повертаєшся постійно. І кожен раз відкриваєш щось нове. Такою людиною є і Тарас Шевченко. Відкритий урок дав можливість кожному дев‘ятикласнику ще раз доторкнутися до творчості Великого Кобзаря, проявити свою творчу ініціативу, здібності і вподобання, показати результати власної праці.

«Дякую, що сьогодні ваші серця оживали, не залишалися байдужими від слів нашого Кобзаря, які збуджували вашу уяву й ваші думки, почуття. Пам’ятайте…

Ну що б, здавалося, слова?

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється - ожива,

Як їх почує…

Т. Шевченко»

Такими словами Валентина Олександрівна закінчила урок.

На уроці були присутні методист з навчальних предметів філологічного циклу РНМЦ Дніпровського району Климова Діна Петрівна та педагоги загальноосвітніх навчальних закладів району: Возна Світлана Анатоліївна (СЗШ №201), Івченко Лідія Петрівна (СЗШ №184), Фіст Віра Дмитрівна (СШ №98), Харченко Наталія Миколаївна (СЗШ №4), Карпець Тетяна Павлівна (СЗШ №224), адміністрація та члени педагогічного колективу школи.

Після уроку педагоги обмінялися враженнями від побаченого.

Відродися, Тарасе, мовою,

Одкровенням, душі розмовою.

Відродися, Тарасе, криницею,

Пульс життя в ній, віддача – сторицею…

Кiлькiсть переглядiв: 362