• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь учениці 10-А класу Ходос Кристини в Міжнародній літній школі з прав дитини в Албанії

Участь учениці 10-А класу Ходос Кристини в Міжнародній літній школі з прав дитини в Албанії

2015-07-14

/Files/images/01 Міжнародна школа 1.jpg

Наш школа є пілотною школою Програми з попередження насильства між дітьми в рамках проекту «Впровадження Конвенції ООН про права дитини в Україні», який здійснюється за фінансової підтримки Міжнародної громадської організації SAVE THE CHILDREN INTERNATIONAL та Шведського агентства з питань міжнародного розвитку (SIDA) і реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Жіночий консорціум України».

/Files/images/01 Міжнародна школа 2.jpg

В рамках даної Програми учні пілотних шкіл беруть участь в роботі Міжнародної літньої школи з прав дитини.

З 9 по 14 липня 2015 р. Албанія гостинно приймала інтернаціональну групу з 40 дітей, які активно займаються захистом прав дітей у своїх країнах. Учасниками літньої школи з прав дитини серед представників з Косово, Сербії, Албанії та Молдови, України стала також учениця 10-А класу нашої школи Ходос Кристина.

/Files/images/01 Міжнародна школа 3.jpg

Захід проходив у мальовничому куточку Албанії, в передмісті м. Шкодер, за організації та підтримки Save the children (Косово). Діти впродовж п’яти днів засвоювали навички дебатування за методикою Карла Поппера. Темою дебатів стали окремі статті Конвенції ООН з прав дитини. Учасники та учасниці самостійно обрали найбільш цікаві для них теми - «Право дитини на працю» та «Заборона батькам та вчителям на застосування фізичної сили щодо дітей». Крім того, всі учасники мали можливість представити власний досвід проведення моніторингу з прав дитини. Діти розповідали про те, як збирали інформацію щодо дотримання окремих статей Конвенції та організовували діалог з представниками влади країни.

/Files/images/01 Міжнародна школа 4.jpg

Ми поспілкувалися з Кристиною і запитали про поїздку, перебування та навчання в Міжнародній літній школі.

/Files/images/01 Міжнародна школа 5.jpg

"Під час поїздки я багато чого побачила, поспілкувалася з дітьми з різних країн та знайшла нових друзів. В школі ми навчались тому, як правильно створювати опитний лист, як правильно потрібно формулювати запитання та відповіді в опитному листі (відкриті, закриті та комбіновані запитання), як правильно потрібно проводити дослідження та обговорювали важливі питання сучасності. У перервах між заняттями ми грали в інтерактивні ігри та відвідували басейн. Була можливість попрацювати в групах з учасниками різних країн. Я з цієї подорожі зрозуміла, що не треба боятися бути іншою, потрібно відстоювати свої погляди та індивідуальність, адже ми всі схожі і маємо однакові рівні права. Загалом поїздка дуже позитивно на мене вплинула. Участь у роботі цієї Школи стало для мене не лише безцінним досвідом, а й історією для натхнення, якою я обов‘язково поділюсь з іншими дітьми нашої школи, з тим, аби заохотити їх до справи захисту прав дитини в Україні. З нетерпінням чекаю початку нового навчального року, щоб застосувати набуті знання на уроках правознавства та в позакласній діяльності.

За участь в Міжнародній літній школі, підтримку та можливість відвідати іншу країну я вдячна Жіночому консорціуму України, Міжнародній організації Save the Children International та особлива подяка - моїй рідній 158 школі!".

Кiлькiсть переглядiв: 71