• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виїзне краєзнавче засідання методичної ради школи

Виїзне краєзнавче засідання методичної ради школи

2015-06-05

/Files/images/01 Буки 1.JPG

5 червня 2015 р. педагогічний колектив школи на чолі з директором школи Гондюл Іриною Леонідівною провели виїзне краєзнавче засідання методичної ради школи.

/Files/images/01 Буки 2.jpg

Педагоги відкрили для себе дуже цікаве і гарне місце на Україні - це Храмовий комплекс з ландшафтним парком у с. Буки Сквирського району Київської області.

Першим етапом виїзного краєзнавчого засідання була робота педагогічної майстерні на колесах. Дорогою до с. Буки вчителі підвели підсумки методичної роботи у 2014-2015 н.р. А школі є чим гордитися!

/Files/images/01 Буки 6.jpg

Другий етап – це екскурсія ландшафтним парком. Збудував його Іван Суслов - керівник сквирської агропромислової корпорації.

Переступивши поріг Храмового комплексу, ми потрапили на центральну площу з квітучою алеєю. З правого боку знаходиться Хрест Пам'яті на честь всім загиблим за нашу з Вами життя у Великій Вітчизняній Війні (1941-1945), під час Голодомору (1932-1933), під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС ( 26.04.1986 ) і в пам'ять Воїнам - Афганцям ( 1979-1989 ). З лівого боку алеї розташований фонтан "Дружба народів ". Цей фонтан довгі роки прикрашав Хрещатик м. Києва - столиці нашої України.

Прямо по алеї ми потрапимо в Храм Святого Євгена Великомученика - вірного християнина своєї віри. У нижній частині храму Святого Євгена знаходиться хрестильня, де проводиться Таїнство Хрещення. Обряд якого охороняють 12 Апостолів, учнів Ісуса Христа. Мармурова чаша встановлена ​​на дерево життя з бронзи, а у підніжжя сидять Ангели Хранителі Дерева Життя. Після Таїнства Хрещення на хрещеного сходить сила Святого Духа.

Намилувавшись величчю Храмів, вдихнувши духовності, зробивши запас добра, ми продовжили шлях вниз по алеї до річки Роставиця, яка протікає біля підніжжя Храмового комплексу. Щоб потрапити в казковий світ ландшафтного парку і побачити маленьку Венецію з її міфічними грифонами, нам необхідно було потім пройти через дамбу з водоспадом.

Далі дорога веде по алеї до підніжжя другого ярусу ландшафтного парку на пагорбі якого, як ластівчині гнізда на схилі скель, красуються замки, водонапірна башта, сімейна каплиця та альтанки.

У парку можна було побачити багато скульптур, загадати бажання на містку Бажань, торкнутися каменя, який додасть здоров‘я. А на горі сидять три жаби, що символізують благополуччя, добробут та багатство. Поблизу жаб стоїть скульптура Максима Горького - улюбленого письменника Івана Суслова.

Цікавою була для нас історія з числом 7. Іван Суслов вважає число 7 щасливим для себе:

- Він - сьома дитина в родині.

- Його ініціали українською мовою СІМ (Суслов Іван Миколайович).

- Цифра 7 прикрашає його керівний кабінет в агрофірмі «Сквира».

- Цифру 7 зустрічали на фасадах будівель, на мощених доріжках парку.

- На території ми бачили машину з номером, яка складається з сімок.

- Іван Суслов мріє побудувати 7 дитячих будинків. Вже 1 дитячий будинок було побудовано.

Тривале та насичене виїзне краєзнавче засідання методичної ради школи принесло велике задоволення вчителям.

Кiлькiсть переглядiв: 81