• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія учнів 7-Б класу до Головної астрономічної обсерваторії НАН України

Екскурсія учнів 7-Б класу до Головної астрономічної обсерваторії НАН України

2015-04-28

/Files/images/01 Обсерваторія 1.jpg

28 квітня 2015року учні 7-Б класу (кл. керівник С.В.Гревнєва) відвідали Головну астрономічну обсерваторію НАН України, та здійснили унікальну прогулянку зоряним небом. Унікальність полягала в тому, що по-перше, екскурсія проводиться тільки у вечірній час, та по-друге, учні мали можливість подивитись на Сонячну систему в телескоп. За допомогою телескопа, кожен мав можливість поспостерігати за Місяцем, Венерою та Юпітером (саме їх можна було побачити у даний момент), зображення яких було збільшене в шість, шістнадцять та триста разів.

Розташована Головна обсерваторія за 12 км на південь від центра Києва в Голосіївському лісі, тому досить часто її називають Голосіївською. На честь обсерваторії була названа мала планета (15675) «Голосієво». Обсерваторія була заснована 17 липня 1944 року.

/Files/images/01 Обсерваторія 2.jpg

На базі великого телескопу в 2004 році було організовано музей обсерваторії до 60-річчя її створення. Музей розповідає про історію закладу та про його наукові досягнення, знайомить з обладнанням для вивчення зоряного неба, та демонструє цікаві експонати привезені астрономами з наукових експозицій. Можна було потримати уламки метеоритів та загадати бажання.

Кiлькiсть переглядiв: 111