• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На чорнобиль журавлі летіли (до 29-ої річниці аварії на ЧАЕС)

На чорнобиль журавлі летіли (до 29-ої річниці аварії на ЧАЕС)

2015-04-23

/Files/images/01 ЧАЕС 1.JPG

Ти відомий сьогодні кожному

Не ім`ям своїм, а бідою.

Тою вулицею порожньою

Понад прип`ятьскою водою…

Мій Чорнобиль !

Зелений пагорбе !

У якому ти жив сторіччі !

Запеклись перестиглі ягоди,

Наче кров, на твоїм обличчі.

І. Білий

З метою поглибити знання учнів про трагедію на ЧАЕС, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; виховувати особисту стурбованість кожного учня за все, що відбувається навколо; вчити сприймати чужу біду чужий біль як власні, сприяти формуванню патріотичних почуттів в учнів у 5-А та 5-Б класах (кл.кер. Коваленко О.П., Хоменко В.С.) 23 квітня 2015р. було проведено виховну годину до 29-ої річниці Чорнобильської катастрофи «На Чорнобиль журавлі летіли».

/Files/images/01 ЧАЕС 2.JPG

Учні 5 класів інсценували вірш про Чорнобиль, підготували повідомлення про героїв-пожежників. Відважних пожежників, ліквідаторів аварії діти вшанували хвилиною мовчання. Під час заходу були розглянуті питання про причини та насдідки катастрофи, евакуацію населення з зараженої території, перглянуто відео про вибух на ЧАЕС.

/Files/images/01 ЧАЕС 3.JPG

Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Сьогодні це День пам'яті, День скорботи і роздумів. Бо нам таки є над чим замислитись. Живемо на технологічному вулкані. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Чи стали ми більше шанувати рідну землю? Тож запалімо поминальну свічку — свічку надії 26 квітня. Хай полум'я свічок у наших душах зіллється в одне полум'я віри. Ми будемо жити!

Якщо ти віриш у майбутнє,

В його прийдешність, у життя,

Дзвони у дзвони, кричи людям,

Бо більш не буде вороття.

Віддай забуту свіжість травам,

Відмий від бруду всі хмарки,

Відреставруй нам синє небо

І дощ крізь сито проціди.

Хай ожива вода Дніпрова,

Правічні височать дуби,

І хай полин, трава-чорнобиль

Не стане іменем біди.

Кiлькiсть переглядiв: 85