День Соборності України в школі

2015-01-22

/Files/images/01 Д Соборності 1.jpg

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

З метою національно-патріотичного виховання в школі 22 січня 2015 року були проведені виховні години, інформаційно-просвітницькі години, вікторини, у вестибюлі школи оформлено тематичний інформаційний куточок.
Так, у 8-Б класі пройшла виховна година «Нам берегти тебе, Соборну і єдину», на якій учні читали патріотичні вірші, заспівали гімн України та сфотографувалися з жовто-блакитним прапором, який школі подарувала вчитель історії Костюченко О.В. Вона привезла стяг з самої Говерли.

Досить цікаво було і на виховній годині в 10-Б класі «Велична і свята, моя ти Україно!», на якій учні згадали про цю історичну дату, пригадавши історію нашої України. Школярі читали вірші, переглядали відео. На уроці було затишно, серця кожного з присутніх бились в унісон, кожен учень відчув себе частиною великого українського народу.

Кiлькiсть переглядiв: 82