• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Подорож Пейзажною алеєю учнів 5-А і 5-Б класів

Подорож Пейзажною алеєю учнів 5-А і 5-Б класів

2014-10-28

/Files/images/01 Пейз алея 8.JPG

28 жовтня 2014 р. учні 5-А кл. (кл.кер. Коваленко О.П.) і 5-Б кл. (кл.кер. Хоменко В.С.) розпочали осінні канікули подорожжю Пейзажною алеєю, яка поповнила список цікавих місць Києва відносно недавно, що, втім, не завадило їй стати повноцінною міською атракцією, улюбленим місцем відпочинку киян і захоплюючим прогулянковим маршрутом для туристів.

/Files/images/01 Пейз алея 3.JPG Алея розташувалася на Старокиївській горі, яка в минулі часи була центром стародавнього Києва. У X-XIII століттях тут проходили лінії оборонних споруд Києва, а в 1980 році на місці давніх валів заклали Пейзажну алею. Сьогодні достатньо лише звернути з галасливої Великої Житомирської в кам'яну арку, і учні потрапили зовсім в інший світ – світ дитинства, казок і нестримної фантазії.

/Files/images/01 Пейз алея 4.JPG

З одного боку тут відкривається дивовижний вид на Поділ і київські гори: Дитинку, Замкову, Уздихальницю. З іншої сторони «живуть» дивовижні звірі й казкові персонажі, які одним своїм виглядом приводять в повний захват і дітей, і дорослих. Крім «чудо-лавок» – кролика, кота й ворони, вкритих різнобарвним візерунками мозаїки, діти побачили янголят на величезних подушках, фонтани «веселого слона» і «закоханих зебр», галерею дитячих портретів (знову-таки з мозаїки). Також уздовж стіни розташувався 30-ти метровий «кіт-сороконіжка». Ніжок, тобто лапок, у нього насправді «всього» 29. Втім, учні могли й помилитися в підрахунках! А ще діти неодмінно залізли до кота в пащу і зробили оригінальну псевдо-екстремальну фотографію у пащі гігантського синього кота.

/Files/images/01 Пейз алея 7.JPG

Чудовий настрій був забезпечений і учням, і вчителям!!!!

Кiлькiсть переглядiв: 51