На гостину – в 13-ту пожежну частину!

2014-09-19

/Files/images/01 Пож.JPG

Багато хто з дітей мріє стати пожежниками. Всі знають, що це небезпечно, але хочуть врятувати кого-небудь, починаючи з кошеняти і закінчуючи бабусею, і гордо пройтися потім в парадній формі. Професія небезпечна, важка, мужня і по-своєму романтична.

/Files/images/01 Пож 2.JPG

19 вересня 2014 р. за ініціативи батьківської громади та класного керівника Шевчук Ольги Святославівни, в рамках Тижня безпеки життєдіяльності, для учнів 2-А класу була організована екскурсія до 13-ої Державної пожежної рятувальної частини міста Києва.

/Files/images/01 Пож 3.JPG

Під час екскурсії світ пожежної техніки відкрив свої секрети. Діти мали змогу побачити технічне обладнання, побут та обстановку пожежників, їхнє спорядження та службові автомобілі. Особливий захват у школярів викликали костюми рятувальників, елементи яких можна було приміряти. Учні побачили начиння пожежної машини, спецодяг і справжній пожежний рукав. Після історичної частини екскурсії діти опинилися в манежі, де тренуються сучасні вогнеборці, побачили знамениті труби, по яких пожежні спускаються за сигналом тривоги. Хтозна, − може, ця така необхідна професія спонукає когось із юних екскурсантів присвятити своє життя нелегкому заняттю? А їх дорослим батькам буде пізнавально проникнути у світ і життя ще однієї професійної касти − пожежних, про яких ми знаємо лише з фільмів або книжок.

/Files/images/01 Пож 4.JPG

В рамках екскурсії вогнеборці вкотре нагадали дітлахам про правила пожежної безпеки. Адже краще застерегти малечу від вогню, аніж потім визволяти її із пекельного полону.

/Files/images/01 Пож 5.JPG

І в учнів, і у працівників служби цивільного захисту від зустрічі лишилися приємні враження.

/Files/images/01 Пож 9.JPG

/Files/images/01 Пож 8.JPG

/Files/images/01 Пож 7.JPG

/Files/images/01 Пож 6.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 86