• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія учнів 6-А, 7-А і 8-А класів у «Парк Київська Русь»

Екскурсія учнів 6-А, 7-А і 8-А класів у «Парк Київська Русь»

2014-04-15

/Files/images/01 Київська Русь.jpg

15 квітня 2014 р. учні 6-А кл. (кл.кер. Осьмак О.С.), 7-А кл. (кл.кер. Костюченко О.В.) і 8-А кл. (кл.кер. Кучай М.В.) відвідали екскурсію у «Парк Київська Русь».

/Files/images/01 Київська Русь 2.jpg

Древній Київ у "Парку Київська Русь" – це єдине і неповторне в історії людства відтворення і будівництво одного з найвідоміших і в той же найбільш загадкового середньовічного міста Східної Європи – Древнього Києва V-XIII століть, столиці великої середньовічної держави – Київська Русь, – у розмірах його історичного центру, відомого як Дитинець (Кремль) Києва або Град Володимира. Відтворюється його архітектурний образ у повному обсязі, в масштабі 1:1, з урахуванням знань сучасної науки. А також відтворюється атмосфера Київської Русі.

"Парк Київська Русь" – це історично значуще місце, що згадується в літописах, яке максимально відповідає ландшафту і повторює рослинність Древнього Києва тисячолітньої давності, в Обухівському районі Київської області.

/Files/images/01 Київська Русь 3.jpg

Древній Київ - це не запорошений музей, а живе місто, це інший світ. Тут учні отримали практичний історичний досвід – не тільки знання, а й відчуття безпосередньої участі у цих заходах. Всі змогли "доторкнутись до історії" – почули скрип коліс возів, звуки бою, приміряли шолом і кольчугу, сіли в сідло бойового, вловили запахи гончарної глини і дерев'яних будівель.

Учні і вчителі включили свою генетичну пам'ять і відчули, що означає особисто для них бути частиною Древнього Києва – джерела культури та державності України зокрема і країн Східної Європи в цілому, колиски однієї із древніх світових цивілізацій, які відіграли найважливішу роль в розвитку людства.

/Files/images/01 Київська Русь 4.jpg

Всі залишились задоволеними від екскурсії!

Спасибі батькам і вчителям за цікаву подорож!!!

/Files/images/01 Київська Русь 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 93