Допоможемо птахам зиму прожити.

2023-02-27

/Files/images/programi/333406574_975978763763510_1091604364283151458_n.jpg
Підгодівлю птахів проводять у період, коли їм складно знайти звичний корм, головним чином у снігову пору і аж до появи першої зелені.
Птахів слід поступово привчати до місць підгодівлі, з тим, щоб вони надовго запам’ятали їх і поверталися щодня. I, звичайно, її необхідно провадити регулярно. Інакше птахи, які вже звикли одержувати допомогу, опиняться в дуже скрутному становищі.
Абсолютна неможливість знайти корм стається лише з появою стійкого снігового покриву й промерзанням землі. Ось тоді підгодівля стає життєво важливою.
Корми повинні бути досить різноманітними. Комахоїдних птахів, які зимують у нас, краще підгодовувати сирим насінням соняшника, гарбуза, дині, коноплі. Його потрібно спершу розчавити, інакше синиці витрачають занадто багато енергії, розкриваючи це насіння самотужки, а до того ж можуть зламати дзьоба.
Синиці й дятли особливо люблять ласувати свіжим (несолоним) салом.
Якщо на годівничку покласти ягоди горобини, калини, то можна привабити снігурів, омелюхів. За зернами коноплі, проса, вівса можуть прилетіти вівсянки, щиглики, повзики, синиці. Популярністю користуватиметься насіння дикорослих трав, зібране з осені. Зграйки щигликів не оминуть віники бур’янів, устромлених у сніг. А яблуками поласують дрозди, чикотні й сойки. Сало, яблука й кукурудзу можна просто настромити на дріт або на гілки кущів.
Учні нашої школи розуміють, що зима — важке випробування для всіх пернатих, тож залюбки підгодовують птахів в цей період.
Кiлькiсть переглядiв: 37