• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До Міжнародного дня книгодарування, що активно відзначається 14 лютого у всьому світі з 2012 року в школі пройшла акція "Подаруйте книгу бібліотеці".

До Міжнародного дня книгодарування, що активно відзначається 14 лютого у всьому світі з 2012 року в школі пройшла акція "Подаруйте книгу бібліотеці".

2023-02-14

/Files/images/programi/зображення_viber_2023-02-20_13-54-42-356.jpg
До Міжнародного дня книгодарування, що активно відзначається 14 лютого у всьому світі з 2012 року в школі пройшла акція "Подаруйте книгу бібліотеці".
Завдяки учням полиці наповнились новими цікавими книжками.
Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги.
Якось син блогерки запитав, чому немає такого особливого дня на рік, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум, саме тому, вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого традиція почала стрімко розвиватися, а цю ініціативу підхопили активісти по всьому світові.
"Коли ще ділитися своєю любов’ю до книг, як не в день, який є синонімом кохання", — написала у своєму заклику до спільноти читачів Емма Перрі.
Дуже швидко, питання маленької дитини та активна позиція Еммі Бродмур були підхоплені мільйонами людей, що й сприяло становленню цього свята як Міжнародного дня книгодарування.
За 10 років Міжнародний день дарування книг перетворився на глобальну акцію: його відзначають книголюби з США, Великобританії, Австралії, Канади, ПАР, Франції, Індії, Ірландії, Японії, Нової Зеландії, Філіппін, Туреччини, Сінгапуру, Німеччини, Нігерії, Нікарагуа, Бразилії, Єгипту, Польщі, Греції, Португалії, Мексики, Македонії, Угорщини, Ізраїлю, Китаю, Болгарії, Пуерто-Ріко та звісно з України також.

В цей день дарують книги насамперед дітям, а також тим, чиї можливості доступу до читання книг з різних причин є обмеженими. Проте, не лише діти люблять читати. На щастя, дуже багато дорослих розуміють і цінують книгу як предмет не лише матеріальної, а насамперед духовної цінності, цінують ті почуття та емоції, які дарує читачеві автор. Діти, своєю чергою, навчаються добра, дружби, взаємодопомоги, любові до ближнього, почуття співпереживання та багато того, що допомагає дитині стати людиною.

Кiлькiсть переглядiв: 6