• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День Збройних Сил України — святковий день на честь ЗСУ.

День Збройних Сил України — святковий день на честь ЗСУ.

2022-12-06

День Збройних сил України: історія і значення свята
Дата свята обрана не випадково. Незабаром після здобуття Україною незалежності, 6 грудня 1991 року, був ухвалений закон “Про Збройні сили України”. А 1993 року цей день з’явився в офіційному календарі українських свят.
Цей день присвячений всім українським військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. Саме на армію, згідно з Конституцією України, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.
На сьогодні до складу Збройних сил України входять Сухопутні війська, Повітряні і Військово-морські сили, а також Десантно-штурмові війська і Сили спеціальних операцій.
На День Збройних сил України в багатьох містах традиційно відбувається урочисте покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественна літургія, збори, церемонії вручення державних нагород та премій, а також концерти та інші святкові заходи.
Учні нашої школи теж долучилися до відзначення Дня Збройних Сил України.
Діти виготовили та зібрали для військових обереги. Відбулася "естафета мужності" серед 9 класів та естафетні забіги в 5-6 класах. Була представлена фотовиставка: "Супергерої нашого часу". Діти спілкувалися про ЗСУ на інформаційних хвилинах, співали українські, повстанські пісні, та згадували своїх героїв (майже в кожного з нас є родичі, які боронять Україну в лавах ЗСУ).

Тож, дякуємо вам за захист та змогу навчатися.

Кiлькiсть переглядiв: 26