Найбільше у світі щастя – це мир

2022-09-21

/Files/images/001 Рррммм.jpg

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.

Міжнародний день миру встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 р. і відзначалася в 3-й вівторок вересня, згодом Генеральна Асамблея в резолюції від 7 вересня 2001 р. ухвалила, що починаючи з 2002 р. Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.

Асамблея заявила, що День миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

В Україні День миру закріплено відповідно до Указу Президента України № 100 від 5 лютого 2002 р.

В якості емблеми на 21 вересня, Міжнародний день миру, використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 р.

Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи.

В нашій школі пройшли інформаційні хвилини та виховні заходи, присвячені такій важливій темі. Тільки загальними зусиллями ми здобудемо МИР в усьому світі.

Кiлькiсть переглядiв: 15