Менші 18: Ми можемо більше!

2019-03-22

/Files/images/001 Моло.jpg

Старшокласники нашої школи 22 березня 2019 р. взяли участь у Всеукраїнській імітаційній грі-моделюванні дитячих виборів М18 «Я обираю Президента України!», що проходила на базі СШ №234.
Діти і молодь, молодші 18 років (М18) ще не мають права виборчого голосу, але це не означає, що в них немає власної думки. Вони вже є громадянами України!
Головна мета проекту з громадянської освіти і політичної просвіти «М18 – ми можемо більше!» – виховання демократичного громадянства в дітей і молоді, формування критичного мислення, прояв активної громадянської позиції і спроможності свідомо й відповідально робити свій вибір у житті. Саме тому впроваджуються в Україні Вибори для дітей і молоді, молодших 18 років – М18!
Головна особливість виборів «Я обираю Президента України!» в тому, що діти і молодь свій вибір робитимуть не за іменем кандидата в Президенти. Дітям пропонується зробити свій вибір орієнтуючись на зміст передвиборчих програм кандидатів у Президенти і обрати ту, що найбільше відповідає власним переконанням. Імена Президентів будуть приховані за літерами (Кандидат А, Кандидат Б тощо). Щоб зрозуміти сутність демократії, виборчого процесу та навчитися аналізувати передвиборчі програми в закладах освіти та осередках роботи з дітьми й молоддю мають бути організовані заняття й активності з політичної просвіти.
#Happyschool158

Кiлькiсть переглядiв: 154