• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Диваки – неординарні люди, завдяки яким, якщо розібратися, ми маємо всі досягнення цивілізації. Вони виділяються не тільки талантом, а й манерою поведінки.

Диваки – неординарні люди, завдяки яким, якщо розібратися, ми маємо всі досягнення цивілізації. Вони виділяються не тільки талантом, а й манерою поведінки.

2018-11-29

/Files/images/001 Неч.jpg

Саме таку думку 29 листопада 2018 р. доводили учні 10 класу разом із вчителем української мови та літератури Сулимою В.О. на Літературному вечорі щодо письменника Івана Нечуй-Левицького.

Цікаво було дізнатися, що сусіди по дому могли звіряти за Іваном Нечуєм годинники. Щодня за будь-якої погоди, рівно о третій, він виходив зі своєї квартири прогулюватися, а рівно о дев’ятій лягав спати. У грудні 1904 року на вечорі з нагоди 35-ліття літературної діяльності Нечуя-Левицького, саме тоді, коли виголошувалась доповідь про життя й творчість письменника, той підвівся з почесного місця в президії й рушив до виходу. Його хотіли спинити, але він заявив:

– Уже скоро дев’ята година, – і таки пішов.

Талановиті учні-актори продемонстрували інсценізацію уривку з повісті І.Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я».

Мабуть, важко буде знайти більш колоритного дивака української літератури, ніж Нечуй-Левицький. Його зовнішність, мислення, поведінка, звички – все несло на собі відбиток геніального божевілля.

Кiлькiсть переглядiв: 22