• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Подорож учнів 7-А кл. (кл.кер. Гетьман О.В.) та 6-Б кл.(кл.кер. Ісаєнко С.Б,) до міста Юр’їв

Подорож учнів 7-А кл. (кл.кер. Гетьман О.В.) та 6-Б кл.(кл.кер. Ісаєнко С.Б,) до міста Юр’їв

2018-05-22

/Files/images/02 Цер.jpg

Про це місто чули всі, але не всі знають що мова йде про м. Біла Церква. Саме 22 травня 2018 р. школярі побували в ньому.

Місто, засноване 1032 року київським князем Ярославом Мудрим, називалося Юр'їв (Гюргевъ) згідно з християнським іменем князя. Сучасна назва пішла від білокам'яної церкви на Замковій горі, де нині стоїть костел.

У 1796-1812 роках у Білій Церкві споруджено мурований храм коштом К. Браницького як родинна усипальниця на Замковій горі, де в XI столітті стояв собор міста Юр'єва. У 1974-1990 роках будівлю святині реставрували та, встановивши у ній орган, відкрили як Будинок органної та камерної музики.

Тут виступали виконавці з різних країн світу: Латвія, Литва, Молдова, Швеція, Італія, Аргентина, США, Канада та інших. А для нас було проведено цікавий музичний урок з прослуховуванням творів відомих композиторів для органу.

Знайомство з м. Біла Церква було б неповноцінним, якби ми не завітали до Дендрологічного парку «Олександрія». Він належить до числа найбільших парків в Україні і має територію 400 га. Парк було створено понад 200 років тому родиною великого землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького, як предмет родинної гордості та магнатської величі. «Олександрію» у різні роки відвідували Г.Р. Державін, О.С. Пушкін, Т.Г. Шевченко, Адам Міцкевич та сотні інших видатних людей минулих століть.

На території дендрологічного парку «Олександрія» в 1962 році засновано музей, в якому експонуються 15 скульптур з білого мармуру, роботи відомих італійських майстрів.

Пішохідна прогулянка по парку надала школярам незрівнянної насолоди, єднання з природою, її красою та силою.

Кiлькiсть переглядiв: 142