В гості на Лівобережну Київщину

2017-10-17

/Files/images/01 Гет 1.jpg

Довіряйте життю))) Куди б не закинула вас доля, подорожувати необхідно! Так, 17 жовтня 2017р. учні 7-А класу та 9-А класу (кл.кер. Гетьман О.В., Ланська К.І )завітали в гості на лівобережну Київщину.

Подорож розпочалася з надзвичайно цікавого місця, - з села Стовп’яги,- фермерського господарства «Вілла Роз». Це місце унікальне тим, що всі тварини вирощуються на натуральних, природних кормах і тому вся продукція, яку можна придбати, екологічно чиста. Дітям показали пташники з перепелами, цесарками, індиками. Завели в корівник. Розповіли про особливості догляду за тваринами. Діти були в захопленні від можливості близько поспілкуватися з тваринами.

«Якщо Ви не були у нас, значить, Ви не знаєте Київщини!» - так кажуть жителі Переяслава-Хмельницького, і, безумовно, вони мають рацію. Тому наша подорож продовжилася саме там. Місто засноване ще в Х столітті і першим приймало удари кочівників, які йшли до Києва з південного сходу. Саме в зв'язку з ним вперше згадується слово «Україна» в літописі 1187 року. Тут жили і творили Шевченко, Сковорода, Шолом-Алейхем, Заболотний і багато інших великих українців.

Сьогодні цей районний центр Київської області є містом музеїв. Їх тут більше 20, серед яких - єдиний в Європі музей кобзарства, музей «Заповіт» Т. Г. Шевченка (розміщений в будинку, де Кобзар написав цей твір), меморіальний музей-колегіум Г.С. Сковороди, музей народного одягу.

Ну і, звичайно, музей під відкритим небом, Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав". До заповіднику відносять більше 370 пам'яток історії, архітектури, тематичні музеї. У фондах останніх зберігаються рідкісні експонати, а також колекції, що мають світове значення. Це церкви, вітряки, предмети часів трипільської культури, скіфського періоду, доби козаччини.

Як багато прекрасних місць на Україні! Мандруйте!!!

Більше фото дивіться на сторінці школи у Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%97%D0%A8-158-%D0%BC-%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0-898704296891439/?timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=100000918139215&pnref=lhc

Кiлькiсть переглядiв: 76