• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Замість того, щоб лаяти пітьму, краще запалити хоча б одну свічку…

Замість того, щоб лаяти пітьму, краще запалити хоча б одну свічку…

2017-09-26

/Files/images/01 Сло 2.JPG

Слов’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №16 висловлює велику та щиру подяку Київській СЗШ №158 за простягнуту руку допомоги та вияв небайдужості до долі дітей Донбасу.

Ми пишаємось тим, що працюємо разом з такими керівниками навчальних закладів та установ, що переймаються не тільки власними проблемами, а й проблемами колег з інших регіонів.

Відомий китайський філософ Конфуцій говорив: «Замість того, щоб лаяти пітьму, краще запалити хоча б одну свічку». Саме такою запаленою щирістю душі свічкою став для дітей Слов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №16 подарунок від педколективу, батьків і учнів Київської СЗШ №158.

Слов’янська ЗОШ №16 сьогодні переживає своє відновлення. Військові події, які відбулися у 2014 році на завжди залишать болючий слід на серцях наших учнів, душі яких залишаються покаліченими.

У нашій школі навчаються діти, які переживали психологічну травму, діти-переселенці, діти які мають труднощі в адаптації (психофізіологічного розвитку, з порушеннями мовлення). Для роботи з ними та відновлення їх життєвих сил потрібна якісна соціально-корекційна допомога.

Саме тому педагогічним колективом було прийняте рішення створити кабінет соціально-корекційного супроводу, де діти у комфортних умовах зможуть відновити душевну рівновагу, гармонію з собою, подолати страхи та тривогу, розвити соціальні компетенції.

Команда педагогів довго працювала над цим проектом. Була розроблена відповідна програма, виділено приміщення. Однак для повноцінної роботи був потрібний дидактичний матеріал, який потребував значних коштів.

Допомога прийшла неочікувано. СЗШ №158 м. Києва простягла руку допомоги! Саме завдяки адміністрації та батькам цього закладу нам були подаровані такі незамінні в терапії речі, як пісочна анімація та лабіринт для мозочкової стимуляції.

Сьогодні кабінет вже працює. Діти різних вікових груп, з різними проблемами мають змогу отримати якісну психологічну та корекційну допомогу. Це лише початок нашої роботи. Ще багато ідей ми маємо втілити в життя.

Така щира і дієва допомога людей нашої країни, які не можуть бути байдужими до чужого лиха, дає відчуття єдності України.

Зворушені Вашими братерськими почуттями до долі Донбасу. Щиро вдячні за Ваш внесок у відбудову нашої школи і нашого міста!

Шкільна родина ЗОШ №16 м. Слов‘янська

Кiлькiсть переглядiв: 101