• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хочете побачити, як готують ваші улюблені страви на власні очі ? Тоді вам на екскурсію до ресторану компанії «McDonalds»

Хочете побачити, як готують ваші улюблені страви на власні очі ? Тоді вам на екскурсію до ресторану компанії «McDonalds»

2017-09-16

/Files/images/01 Макд 1.jpg

А учні 7-А класу (кл.кер. Гетьман О.В.) 16.09.2017р. вже мали нагоду прискіпливо оцінити на відповідність стандарти роботи відомого закладу.

Учні вперше спробували себе у ролі справжніх вибагливих ревізорів, які прискіпливо та об’єктивно оцінюють на відповідність стандарти роботи відомого ресторану, зокрема: систему контролю якості та безпеки продуктів; швидкість обслуговування та якість страв; умови зберігання готової продукції; ступінь чистоти на кухні; майстерність співробітників.

Разом з директором ресторану ми відвідали усі, без виключення службові та робочі приміщення ресторану: ділянку приготування м’яса для бургерів на грилі; станцію заправки тостерів; ділянку приготування страв з курки, риби та картоплі у фритюрі; станції приготування кави, соків, газованих напоїв та морозива; холодильник, морозильник та складське приміщення; ділянку для миття обладнання; кімнату для відпочинку працівників.

Всі були вражені рівнем автоматизації виробництва — автоматизована система безпомилково прораховує, скільки замовлень може бути продано у даному ресторані за годину, виходячи зі статистики за попередні 6 тижнів, і демонструє результат на спеціальних моніторах, які розташовані на кухні. Завдяки такій стандартизації та оптимізації багатьох процедур в кожному ресторані, видача замовлень будь-якому клієнту відбувається не пізніше, ніж через 210 секунд або три хвилини після його здійснення. Це найвищі показники обслуговування в Європі. А ресторан на м. Вокзальна обслуговує найбільшу кількість клієнтів в світі.

Велике враження справила система таймерів зберігання готової продукції. Менеджер та працівники у нас на очах спокійно викидали апетитну, на перший погляд продукцію, яку клієнти не встигли придбати протягом визначеного компанією часу зберігання, наприклад, 10 хвилин після виготовлення.

Сподобалися учням і високі стандарти чистоти у ресторані МакДональдз. Окрім цього, кожен екскурсант повинен був одягнути виданий менеджером спеціальний стерильний одноразовий комплект одягу: халат, бахіли та шапочку. Перед відвіданням кухні, кожен вихованець протягом 20 секунд вимив руки дезінфікуючим засобом, як це роблять працівники компанії. Побачили учні і ділянку, де миється обладнання методом трьох ванн з використанням посудомийної машини.

Учні залишилися під глибоким враженням від побаченого та почутого під час екскурсії до світового лідера у галузі закладів швидкого обслуговування .

Велика подяка батькам: Чомко Н.В., Пантюховій Н.Ф., Добрулі В.С. за допомогу в організації дітей під час екскурсії.

Кiлькiсть переглядiв: 113