Де я – там мій прапор!

2017-06-08

/Files/images/01 През.jpg

До Дня захисту дітей стіни Адміністрації Президента України були прикрашені монументальним настінним розписом, що створили українські юні художники з Києва, Донбасу та різних країн світу. З теплим cонцем це приміщення наповнилося світлом дитячих посмішок, мрій, сподівань та по-дитячому щирою любов’ю до своєї Батьківщини. Серед робіт юних художників була і робота учениці 7-А класу СЗШ №158 м. Києва Грібінюкової Анастасії.

Міжнародний конкурс дитячого малюнка «Де я – там мій прапор» був ініційований Українським кризовим ще медіа-центром у 2015 році. Він об’єднав 86 дітей з українських громад у 22 країнах з усього світу. Кожен юний художник створив власну мистецьку історію, намалював та розповів про маленьку частинку України, яка завжди в його серці, у якій би країні, на якому б континенті він не жив. Це рідні, друзі, школа, дім, найулюбленіші та найвідоміші краєвиди. А головним героєм кожної «історії» став український жовто-блакитний прапор, який всюди слідує за українцем, де б той не був!

Конкурс дитячого малюнка «Де я – там мій прапор» об’єднав українських дітей від Америки до Австралії.

Для участі в експозиції були відібрані 16 робіт, 16 історій дітей, родин, які з різних причин полишили Україну, але зберегли її в серці. Крім того, 120 малюнків юних киян та вимушених переселенців з Донбасу створили на стінах символічну «стрічку», яка об’єднала собою 16 найкращих картин учасників конкурсу. Юні художники були запрошені в рамках підготовки презентації в галереї Адміністрації Президента Second Floor Art Center виставки картин учасників Міжнародного художнього конкурсу для дітей з української діаспори – «Де я – там мій прапор».

Відкриваючи виставку, Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною зазначили, що створити такі малюнки, не маючи в серці любові до України, просто не можливо! Співзасновники ГО «Український кризовий медіа центр» та ініціатори створення арт-простору Адміністрації Президента Second Floor Art Center Геннадій Курочка та Наталя Попович у своїй промові побажали, щоб прагнення втілити мрії наших дітей стало найпотужнішим джерелом натхнення для ефективної роботи влади.

Ми пишаємося Грібінюковою Анастасією))))

Більше фото дивіться на сторінці школи у Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%97%D0%A8-158-%D0%BC-%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0-898704296891439/?pnref=lhc

Кiлькiсть переглядiв: 96