• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія «Таємниці старовинних київських особняків» учнів 8-Б та 9-А класів

Екскурсія «Таємниці старовинних київських особняків» учнів 8-Б та 9-А класів

2017-03-04

/Files/images/01 Тає 1.jpg

04 березня 2017 р. учні 8- Б кл. (кл.кер. Алієва О.В.) та 9-А кл. (кл.кер. Осьмак О.С.) відвідали екскурсію «Таємниці старовинних київських особняків».

Хто тільки не забудовував вишуканими спорудами Київ, завдяки чому й залишився в його історичних хроніках. Банкіри, промисловці, чиновники, відомі лікарі та архітектори залишили нам нагадування про давно минулі епохи вигадливих фасадів і скульптурних барельєфів. Кожен особняк неповторний і зберігає свою легенду.

Діти дізнались, що на вулиці Лютеранській є вражаюча споруда в стилі модерн — будинок №23, так званий «Дім невтішної вдови». У 1907 році його збудував на замовлення полтавського купця Сергія Аршавського архітектор Е.Братман. Ходили чутки, ніби в дворі будинку стояв вагон, у якому ночували запізнілі гості купця. Казали, що там не тільки видавали чай і постільну білизну для створення відповідної атмосфери, але й розгойдували сам вагон, імітуючи рух.

Ще один шедевр — «Шоколадний будинок». Це двоповерховий особняк, який завдяки кольору й численній ліпнині у вигляді морд левів, а також гірлянд із квітів і плодів, дійсно здається відлитим із дорогого фігурного шоколаду.

«Коли гуляти по Києву: вдень чи вночі — вибір за вами! Завжди залишаться таємниці і завжди будуть несподівані відкриття.» - такої думки дійшли учасники екскурсії.

Більше фото дивіться на сторінці школи у Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%97%D0%A8-158-%D0%BC-%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0-898704296891439/?pnref=lhc

Кiлькiсть переглядiв: 55