• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія учнів 9-Б класу (кл.кер. Гревнєва С.В.) до Національного музею Тараса Шевченка

Екскурсія учнів 9-Б класу (кл.кер. Гревнєва С.В.) до Національного музею Тараса Шевченка

2017-02-23

/Files/images/01 Муз 1.jpg

23 лютого 2017р. учні 9-Б класу (кл. кер. Гревнєва С.В.) відвідали тематичну екскурсію «Музи Шевченка».

Під час екскурсії учні помандрували світом почуттів Шевченка-юнака, Шевченка-чоловіка, та дізналися про жінок у житті Кобзаря, про тих дам серця, які його надихали та дарували йому любов. Всі Шевченкові музи – Оксана Коваленко, княжна Варвара Рєпніна, Ганна Закревська, княгиня Кейкуатова, Катерина Піунова, Марія Максимович та ін. – всі вони увічнені в образах, створених геніальним поетом і художником – Тарасом Шевченком. Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Тараса, та не завжди почуття поета лишали слід у поезії. Будучи емоційною і чутливою натурою, Т.Шевченко, як і кожен поет, закохувався часто. Однак лиха недоля переслідувала його все життя, не даючи йому щастя жити у шлюбі, у любові з дружиною, про яку мріяв, особливо в останні роки свого життя.

Дослідження теми любові в житті Тараса Григоровича є певною спробою подальшого прочинення дверей до складної і своєрідної душі поета. З одного боку. А з другого, відкриваючи в Шевченкові все більше земного, людяного, дедалі більше осягають його геніальність, наближаються до пізнання філософії його впливу на долю України.

Більше фото дивіться на сторінці школи у Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%97%D0%A8-158-%D0%BC-%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0-898704296891439/?pnref=lhc

Кiлькiсть переглядiв: 71