• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Сила українських патріотів в козацьких витоках

Сила українських патріотів в козацьких витоках

2016-10-12

/Files/images/01 Патр 1.jpg

14 жовтня — День українського козацтва. Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави — Гімні України. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості 14 жовтня було встановлено нове державне свято — День захисника України.

З нагоди цього свята у школі 12 жовтня 2016 р. вчителі історії та «Захисту Вітчизни» Сулім В.П., фізкультури Красова О.В., Вакуленко К.Ю. організували свято «Сила українських патріотів в козацьких витоках» , учасниками якого були учні 9-10 класів – команда «Патріоти» та «Запорізькі чумаки»

Мужні юнаки змагалися в різних конкурсах: «Випробування силою», «Перетягування линви», «Найспритніший», «Я вмію швидко збирати магазин», «Козацький квест» та ін. Перемогу здобули «Патріоти» - учні 9-Б класу. Обидві команди були нагороджені грамотами та призами.

Команди підтримували активні вболівальники, вчителі та спортсмени: учениця 11-А класу Бучко Ірина представила новий вид фітнесу - Kangoo jumps , Тарасов Олексій продемонстрував свої здібності з карате.

Слова-привітання прозвучали від директора школи Гондюл Ірини Леонідівни та гостя, який завітав до нас на свято - методиста РМНЦ, полковника Логіна Василя Львовича.

Більше фото дивіться на сторінці школи у Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%97%D0%A8-158-%D0%BC-%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0-898704296891439/?pnref=lhc

Кiлькiсть переглядiв: 104