• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В гості до страусів навідалися учні 6-А, 6-Б, 5-Б кл. (кл.керівники: Гетьман О.В., Якусевич Л.М.,Ісаєнко С.Б.)

В гості до страусів навідалися учні 6-А, 6-Б, 5-Б кл. (кл.керівники: Гетьман О.В., Якусевич Л.М.,Ісаєнко С.Б.)

2016-10-06

/Files/images/01 Страус 1.jpg

6 жовтня 2016 р. учні 6-А, 6-Б, 5-Б кл. (кл.кер.: Гетьман О.В., Якусевич Л.М., Ісаєнко С.Б.) навідалися в гості до страусів. У селищі Ясногородка (30 км від Києва) знаходиться ферма страусів. На фермі екскурсовод супроводжувала школярів уздовж вольєрів зі страусами ему та нанду, розповідаючи про них безліч цікавих фактів.

Страус - найбільший птах на землі. Його наукова назва, у перекладі з грецької, звучить як «горобець-верблюд». Хоч страус і є птахом, він не літає. Проте дуже швидко бігає!

За своєю поведінкою страус дуже відрізняється від інших, більш звичних для нас птахів. За ними дуже цікаво спостерігати!

Чи правда, що зляканий страус ховає голову у пісок? Хто зазвичай висиджує пташенят: страус-мама чи страус-тато? Як ці птахи адаптуються до нашого клімату? Про це, а також про інші подробиці з життя страуса, юні екскурсанти, вчителі та батьки дізналися під час екскурсії на ферму страусів.

Екскурсовод показала, як виглядає інкубатор, де народжуються маленькі страусята, продемонструвала, наскільки міцною є скорлупа яйця. Всі були в захваті від цих дивовижних і цікавих птахів! На страусиній фермі також є невеликий зоопарк із овечками, свинками, кроликами та іншою худобою.

Приємне перебування на свіжому повітрі, в оточенні природи екологічно чистого району Київської області, запам'яталося усім!

Більше фото дивіться на сторінці школи у Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%97%D0%A8-158-%D0%BC-%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0-898704296891439/?ref=br_rs&pnref=lhc

Кiлькiсть переглядiв: 89