• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь директора школи Гондюл Ірини Леонідівни в лекції-презентації "Процес прийняття рішень, що підтримує сталий розвиток"

Участь директора школи Гондюл Ірини Леонідівни в лекції-презентації "Процес прийняття рішень, що підтримує сталий розвиток"

2016-02-05

/Files/images/01 Немка.jpg

5 лютого 2016 р. директор школи Гондюл Ірина Леонідівна відвідала лекцію-презентацію "Процес прийняття рішень, що підтримує сталий розвиток", що організовувала організація «Простір гідності».

Відомо, що найпоширеніший спосіб голосування – це голосування за процедурою більшості.
~ А чи знайоме вам відчуття розчарування після голосування більшістю, коли все пройшло не так швидко, як Ви очікували, а люди стали більш пасивними і менш відданими справі?
~ Чи відчували ви розчарування, коли в результаті усвідомлювали, що рішення, за яке ви віддали голос не було прийтяне?

На лекції було представлено інші способи прийняття рішень, котрі враховують один базовий принцип Ненасильницького спілкування: потреби кожного учасника є важливими і беруться до уваги у процесі прийняття рішень.

Цікаво буде використати в роботі з педколективом, батьківським комітетом, учнями дві різні моделі прийняття рішень: соціократію і системний консенсус. Ці дві моделі не лише інструменти для прийняття рішень в інший спосіб, вони також беруть до уваги вплив рішень на людей, а отже їх можна називати системним підходом. Дані способи прийняття рішень є більш стійкими (життєздатними) і менш ймовірно, що люди будуть саботувати ці рішення, не бажаючи брати на себе зобов’язання виконувати їх, тому що не відчувають своєї причетності до цих рішень.

Вела тренінг Ірмтрауд Каусхат (Irmtraud Kauschat) – сертифікований тренер з Ненасильницького спілкування (ННС), медіації та коучингу, доктор медичних наук (практикує китайську медицину). Голова осередку ННС у м. Дармштадт (Німеччина).

Кiлькiсть переглядiв: 88